Zevenhonderd voorlopers en dwarsdenkers op de Sociale Top waaieren vandaag uit over heel Eindhoven. Ze bespreken en bedenken samen concrete oplossingen voor dilemma’s van het sociaal domein. Vrijwilligers en mantelzorgers doen dat samen met professionals en bestuurders.

Minister Ronald Plasterk (BZK) verwelkomde de 700 deelnemers, allen voorlopers en dwarsdenkers uit het sociaal domein. Hij benadrukte dat de veranderingen in het sociaal domein nog niet af zijn, een jaar nadat de grote transformatie begon. ‘In Denemarken duurde een vergelijkbare transformatie zeven jaar.’ Burgemeester John Jorritsma heette de gasten ook welkom in zijn stad, ‘stad van licht en van innovatie’.

    
   
   
 

Rond het middaguur vertrokken de deelnemers te voet, per fiets of met de bus naar meer dan 50 locaties in Eindhoven. In verschillende gespreksronden bedenken ze oplossingen voor dilemma’s van Eindhovense organisaties. Daar zijn vele organisaties bij betrokken. van basisschool tot buurtorganisatie, van psychiatrisch ziekenhuis tot woningcorporatie. De Sociale Top eindigt vanavond in het Klokgebouw in Eindhoven met een gemeenschappelijk programma waarin nog verschillende thema’s uit het sociaal domein aan bod komen.

Op de hoogte blijven?

Meer informatie is na vandaag te vinden op www.socialetop.nl  'Opvolging' van de bedachte oplossingen gebeurt via www.initiate.nl Ook op www.gemeentenvandetoekomst.nl volgen publicaties naar aanleiding van de Sociale Top. Wie niet kan wachten, kan op Twitter via #SocialeTop (bijna) live getuige zijn van wat de deelnemers vandaag beleven!