Het moment dat de lockdown eindigt en versoepelingen mogelijk lijken, nadert snel. En daarmee ook de vraag: hoe gaan mensen zich na de lockdown gedragen in de openbare ruimte? Welk gedrag kunnen we verwachten in de winkelstraten, parken of op het terras?

En werken de oude maatregelen om 1,5 meter afstand te houden en drukte te vermijden nog voldoende of zijn ze aan vernieuwing toe?

Do's en dont's

Het initiatief Maak Samen Ruimte publiceerde een handreiking waarmee gemeenten zich kunnen voorbereiden op de drukte en het gedrag van mensen in de (binnen)stad als de lockdown voorbij is. De handreiking 'Hoe bereid je je als gemeente voor op drukte en gedrag in de (binnen)stad na de lockdown?' bundelt de do’s en don’ts: inzichten vanuit de gedragspsychologie en crowd management.

Online Vragenuurtje

Maak Samen Ruimte houdt donderdag 22 april van 14.00 tot 15.00 uur een Online Vragenuurtje met de auteurs van de handreiking: Bob van Dam (D&B) en Syan Schaap (ESI). Het vragenuur is bedoeld voor iedereen die direct betrokken is bij de openbare ruimte. Meld u aan via info@maaksamenruimte.nl. Er is plaats voor 50 deelnemers, de eerste 50 aanmeldingen ontvangen de link naar het Online Vragenuurtje.

Meer informatie

Maak Samen Ruimte is een samenwerkingsverband van VNG, vereniging Stadswerk, CROW en het ministerie van BZK met als doel (decentrale) overheden te ondersteunen bij de inrichting van de openbare ruimte passend binnen de anderhalvemetersamenleving.