Vanuit de studio Week van het geld zijn de hele week via een livestream programma’s uitgezonden voor scholieren, ouders en financiële professionals. Alle programma’s zijn terug te kijken op de website van Week van het geld. 

Op de slotdag van de Week van het geld was beleidsadviseur Imane Tahiri namens de VNG aanwezig in de studio om toe te lichten wat de VNG doet op het gebied van de brede schuldenaanpak voor jongeren en het project 16-27. Imane Tahiri: 'Hoe eerder je erbij bent, des te eenvoudiger de oplossing. Het begint bij jongeren vaak met kleine betalingsproblemen. Het is belangrijk dat de toegang tot schuldhulpverlening laagdrempelig is voor jongeren, zodat gemeenten in een vroeg stadium jongeren kunnen helpen om problematische schulden te voorkomen. We zien in de praktijk mooie voorbeelden van gemeenten die jongeren proactief helpen en ondersteunen waar nodig. Sinds 1 januari 2021 ontvangen gemeenten vroegsignalen van vaste lastenpartners, waaronder signalen over achterstanden in de zorgverzekering. De zorgverzekering is juist een achterstand waar het bij veel jongeren begint. Op basis van deze signalen kan de gemeente zelf actief contact zoeken met de jongere en een aanbod doen voor hulp.'

Wethouder Froukje de Jonge van de gemeente Almere was ook aanwezig in de studio. In de studio werd de online tool 18inalmere.nl gelanceerd. De tool helpt jongeren doelgericht op weg om zich voor te bereiden op financiële zelfstandigheid.

Meer informatie