In verband met de maatregelen die de Rijksoverheid heeft genomen ter bestrijding van het coronavirus is het hoofdkantoor van de VNG - de Willemshof - gesloten. Wij zijn hierdoor telefonisch niet bereikbaar.

Hoe kunt u ons bereiken?

  • De VNG adviseert gemeenten om zoveel mogelijk hun vragen te stellen op het VNG-forum Corona. Op het forum kunnen andere gemeenten ook meelezen en meedenken over uw vraagstukken en dilemma’s. 
  • Heeft u specifieke vragen, dan kunt u deze mailen naar info@vng.nl. Als u teruggebeld wilt worden, vermeld dit dan in de onderwerpregel. 
  • De VNG roept gemeenten op om zoveel als mogelijk praktijkvoorbeelden en oplossingen met elkaar te delen. We hebben elkaars inspiratie en innovatie hard nodig. U kunt ze mailen naar praktijkvoorbeelden@vng.nl

Bijeenkomsten

Vanuit of namens de VNG worden er vele bijeenkomsten georganiseerd. Op de website van de VNG staat een actueel overzicht van de status van deze bijeenkomsten. Deze wordt op werkdagen bijgehouden. De VNG hanteert als uitgangspunt dat alle bijeenkomst met een verwachte opkomst van 100 of meer deelnemers niet door gaan. Voor de overige bijeenkomsten waar twijfel over bestaat, adviseren we om contact op te nemen met de organisatie.

Nederlands Genootschap van Burgemeesters

Vanwege de GRIP 4 zijn de veiligheidsregio’s in the lead. Voor specifieke vragen over de burgemeestersrol kunt u contact opnemen:

Wethoudersvereniging

Vereniging van Gemeentesecretarissen:

Voor vragen zijn alle bestaande nummers en mailadressen bereikbaar en beschikbaar: 

Meer informatie:

Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

  • De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden is voor vragen en informatie bereikbaar via info@raadsleden.nl
  • Berichten over de gevolgen voor het coronavirus voor raadsleden en raadsvergaderingen leest u op www.raadsleden.nl

Meer informatie

Over het coronavirus is een speciale pagina opgesteld met nieuws, veelgestelde vragen, link naar het forum en voorbeelden.