Na het grote succes van vorig jaar organiseert de VNG ook dit jaar weer GemeenteDelers: een landelijke competitie voor alle gemeenten in Nederland waarin de beste, mooiste, meest innovatieve en menselijke projecten, initiatieven en oplossingen in de schijnwerpers worden gezet.

Het doel: kennis delen zodat we van elkaar kunnen leren. Inschrijven kan tot 5 december!

Vorig jaar passeerden maar liefst 64 geslaagde, bewezen en meetbare projecten de jurytafel. U kunt ze allemaal bekijken op www.gemeentedelers.nl en via de VNG-dabank Praktijkvoorbeelden (selecteer op #gemeentedelers). Ook dit jaar hopen we weer op een overweldigende stroom aan mooie inzendingen.

Wat?

De competitie is bedoeld voor initiatieven die de lokale dienstverlening aan inwoners en ondernemers verbeteren. Er wordt extra gelet op: het tonen van lef, kijken naar wat wél kan, samenwerken met inwoners en ondernemers, inclusie en de menselijke maat. Er zijn dit jaar 2 categorieën:

  • Direct: Inwoners en/of organisaties merken meteen zelf iets van verbeteringen van gemeentelijke diensten.
  • Indirect: Verbeteringen in (interne) dienstverleningsprocessen/systemen zijn indirect of pas later merkbaar voor inwoners/organisaties.

Hoe?

Inschrijven is zo gebeurd op www.gemeentedelers.nl. In eerste instantie hoeft u namelijk alleen de contactgegevens en een korte omschrijving van het initiatief te geven. Pas in een later stadium hebben we meer informatie en bewijsvoering nodig.

Wanneer?

De inschrijving sluit op 5 december 2021. Daarna volgen er 3 spannende rondes en maken we in juni 2022 de winnaars bekend tijdens het VNG Jaarcongres.

Meer informatie

Vindt u het ook mooi om kennis te delen? Wacht dan niet langer en schrijf u in. Zegt het voort en wie weet wint uw gemeente dit jaar wel de hoofdprijs! Kijk op www.gemeentedelers.nl voor alle informatie en het inschrijfformulier.