Het gebouw van de VNG is voortaan Global Goal 11 Huis. Daarmee omarmen de organisaties die in het gebouw werken Global Goal 11: Maak steden en menselijke nederzettingen inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam. 

Emilia Saiz, Jan van Zanen en Sandra Pellegrom dopen het VNG-gebouw tot Global Goal 11 Huis

VNG-voorzitter Jan van Zanen voltrok de doop samen met Sandra Pellegrom, nationaal coördinator SDG's bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, en Emilia Saiz, de secretaris-generaal van UCLG (United Cities and Local Governments). De feestelijke onthulling van Global Goal 11 Huis vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van VNG International. 

Global Goals sluiten direct aan bij opgaven waar gemeenten voor staan

De vergadering van de VNG-commissie Europa & Internationaal voorafgaand aan de lancering stond geheel in het teken van de Global Goals. Jantine Kriens, algemeen directeur van de VNG, lichtte daar het belang van de Global Goals, ook wel bekend als SDG’s, verder toe: 'Een groot deel van de zeventien Global Goals, de brede wereldwijde duurzaamheidsagenda van de VN, kan alleen worden gerealiseerd met een sterke betrokkenheid en inzet van gemeenten, naast andere actoren. De Global Goals sluiten dan ook heel direct aan bij de opgaven waar Nederlandse gemeenten voor staan en waar we als VNG dagelijks aan werken. Als Global Goal 11 Huis omarmen we in het bijzonder Global Goal 11, omdat deze symbool staat voor de gemeentelijke betrokkenheid bij de Global Goals agenda als geheel, oftewel voor een goed leven voor iedereen, hier en nu, én straks en ver weg.'

Door officieel Global Goal 11 Huis te worden, geven we extra betekenis aan hoe de gebruikers van de Willemshof in hun werk samen met Nederlandse gemeenten bezig zijn met de brede, wereldwijde duurzaamheidsagenda. Ook in de rest van Nederland zijn al verschillende gebouwen die de Global Goals hebben omarmd, waaronder het KIT in Amsterdam en het Vredespaleis in Den Haag.

Meer informatie