Met een slag op de beursgong openden Tim van Zanten (ervaringsdeskundige LFB en Stichting Prokkel) en Maartje van Boekel (VNG-project Iedereen doet mee!) vandaag de handelsdag op de beurs. Daarmee vragen zij aandacht voor netwerkbijeenkomsten in januari in alle provincies van Nederland.

De bijeenkomsten zijn ter voorbereiding van de Prokkelweek, een week vol ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Deze week vindt in 2020 plaats van maandag 8 juni tot en met zaterdag 13 juni.

groepsfoto met de gong

foto: Stiching Prokkel

Tijdens de netwerkbijeenkomsten gaan gemeenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties samen aan de slag om de Prokkelweek voor te bereiden. De bijeenkomsten vinden dit jaar plaats in Arnhem, Dokkum, Zuidhoorn, Nijverdal, Zeewolde, Aalsmeer, Horst, Maarssen, Emmen, Zoetermeer, Middelburg en ’s-Hertogenbosch.

Elk jaar zijn er meer gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties die deelnemen aan de Prokkelweek. 

Iedereen doet mee!

Maartje van Boekel, projectleider van Iedereen doet mee!: 'Ontmoetingen tussen mensen met een beperking en beleidsmedewerkers in een gemeente zijn om veel redenen belangrijk. Nu gemeenten verplicht zijn een Lokale Inclusie Agenda te maken, is het van belang dat ze deze opstellen samen met mensen met een beperking. Ook met mensen met een verstandelijke beperking: zij lopen namelijk tegen heel andere drempels aan dan mensen met een fysieke of zintuigelijke beperking.'

Stichting Prokkel

Stichting Prokkel brengt sinds 2007 op landelijk niveau prikkelende en inspirerende ontmoetingen tot stand tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek. Eén week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Marian Geling, landelijk projectleider Stichting Prokkel: 'Dit jaar verwachten we bij de meeste bijeenkomsten 50 à 75 mensen. Een absoluut recordaantal. Elk jaar zijn er meer gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties die deelnemen aan de Prokkelweek.'

Meer informatie

  • Kijk voor meer informatie over Prokkel en de netwerkbijeenkomsten op www.prokkel.nl