Tussen 7 en 16 juli vindt de 5e editie plaats van de High-Level Political Forum (HLPF) on Sustainable Development. De jaarlijkse VN-bijeenkomst over de voortgang van de Global Goals is deze keer geheel digitaal. U kunt zelf ook een aantal events volgen.

Tijdens de opening op 7 juli stond men stil bij de coronacrisis, die de voortgang op de Global Goals afremt of zelfs stillegt. Staatssecretaris Van Veldhoven van I&W sprak namens Nederland: ‘Onze reactie op COVID-19 moet krachtig en onverdeeld zijn. Niet alleen voor het vinden van een effectief vaccin voor het COVID 19-virus, maar ook om weer op het goede spoor te komen en de Sustainable Development Goals te halen. Samenwerken aan een minder kwetsbare, veerkrachtige en inclusievere economie: dat is het echte vaccin tegen de risico's van klimaatverandering en de groeiende sociaaleconomische verschillen’.

Global Goals-ontwikkelingen bij gemeenten

Jan van Zanen, voorzitter van de VNG en burgemeester van Den Haag, en Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester van Oss maken deel uit van de mondiale delegatie van lokale en regionale overheden. Van Zanen is ook lid van de Nederlandse delegatie naar de HLPF. Ze spreken tijdens 2 side events over de Global Goals-ontwikkelingen bij Nederlandse gemeenten en hoe de Global Goals een kompas kunnen zijn op weg uit de crisis. Beide events zijn online te volgen.

Events

Local and Regional Governments Day: ‘Accelerating transformation from the ground-up in a post-Covid era’ met o.a. Jan van Zanen
Vrijdag 10 juli - 12:20 tot 17:30 uur

Webinar over de Global Goals en de impact van COVID-19 op de lokale implementatie van deze doelstellingen met Wobine Buijs-Glaudemans
Woensdag 15 juli - 15:30 tot 17:00 uur

Organisatie: PLATFORMA, netwerk voor Europese ontwikkelingssamenwerking van lokale overheden

Meer informatie