In oktober 2021 gaat het Netwerk Omgevingsplan van start. In dit netwerk helpen gemeenten elkaar bij het voorbereiden en maken van het omgevingsplan. De VNG faciliteert dit netwerk door regelmatig sessies te faciliteren. Sluit u ook aan bij het netwerk!

Voor en door gemeenten, dat is het motto van het netwerk. Veel gemeenten worstelen met dezelfde vraagstukken als het gaat om het omgevingsplan. Het netwerk is de plek waar u ervaringen met elkaar kunt delen, vragen kunt stellen en tips kunt geven.

Wat kunt u verwachten?

Het netwerk is waardevol voor planmakers, juristen, geo-medewerkers en toepasbare regel-specialisten. In het netwerk onderhoudt u contact met andere gemeenten door kennis met elkaar te delen en van elkaar te leren. De VNG ondersteunt en faciliteert het netwerk als klankbord en door sessies te plannen en te organiseren. De inhoud van die sessies is in te vullen door de deelnemende gemeenten en wordt samen met de netwerkbegeleider van de VNG voorbereid.  

We starten in oktober met de eerste sessie en verwachten iedere 4 weken bij elkaar te komen. De onderwerpen van de sessies worden door het netwerk bepaald en steeds door een andere gemeente voorbereid. De sessies staan in het teken van halen én brengen, zo helpen we elkaar verder!

Zo sluit u zich aan bij het netwerk

U kunt zich bij het netwerk aansluiten door dit formulier in te vullen. U wordt dan toegevoegd aan de groep ‘Netwerk Omgevingsplan’ op het VNG-forum. Om toegang te krijgen tot de groep moet u lid zijn van het VNG-forum. Ben u nog geen lid, dan kunt u zich hier aanmelden.

In de forum-groep kunt u ervaringen delen en informatie uitwisselen met andere leden uit het netwerk. Ook houden wij u in deze groep op de hoogte van de planning en onderwerpen van de sessies en delen we waardevolle inhoud uit de sessies.

Welke onderwerpen wilt ú bespreken?

Heeft u een onderwerp dat u graag onder de aandacht wilt brengen in een van de sessies? Neem dan contact op door een mail te sturen naar Omgevingswet@vng.nl. Dan kijken we of we samen tot een mooie invulling kunnen komen. 

Meer informatie