Tijdens de Nationale Boomplantdag op 22 maart is in  Amsterdam een verticaal bos geplant. Op initiatief van de non-profit organisatie werden de balkons van een flatgebouw in Amsterdam Zuidoost verfraaid met bomen. Scholieren van basisschool de Blauwe Lijn hielpen met de aanleg.

Urban Street Forest is een stichting die aandacht vraagt voor het wereldwijde verlies aan vruchtbare grond. Door het kappen van bossen spoelt vruchtbare grond weg, met als gevolg mislukte oogsten en voedselschaarste. Voor elke balkonboom wordt er minstens één in een ontwikkelingsland gepland. Hierbij werkt de stichting samen met lokale boeren.

Dit draagt bij aan Global Goal 13 en 15 van de Verenigde Naties: ‘Neem dringend actie om klitmaatverandering tegen te gaan’ en ‘Bescherming, herstel en duurzaam gebruik van ecosystemen’. Dit is een inspirerend voorbeeld voor de lokale implementatie van de Global Goals. Gemeenten kunnen om bij te dragen aan doel 13 en 15, in samenwerking met Urban Street Forest verticale bossen planten.

Meer informatie