In de inclusieve samenleving kan iedereen meedoen en erbij horen. Zo zijn de Wmo en de Participatiewet bedoeld. Maar hoe bereik je kwetsbare groepen die niet zelf aan de bel trekken? Daarover gaat de middagsessie De inclusieve samenleving op het VNG Jaarcongres.

De sessie begint met een talkshow onder leiding van Onno Hoes. Hij ontvangt aan zijn tafel in ieder geval Erik Dannenberg, voorzitter van Divosa en Nardy Beckers, directeur Sociale Zaken van Maastricht. In gesprek met hen en de aanwezigen gaat hij in op feiten en inzichten en goede praktijken.

Spel

Daarna spelen we een voor en door mbo-studenten ontwikkeld spel dat ons meeneemt in de wereld van de armoedeval en de stapeling van schulden. Deze sessie wordt georganiseerd door VNG, team Inclusieve samenleving.

VNG Jaarcongres

Het VNG Jaarcongres wordt gehouden in Maastricht op dinsdag 26 en woensdag 27 juni. Het thema is dit jaar 'Over grenzen'. Problemen van deze tijd houden zich niet aan grenzen. Niet aan gemeente- of landsgrenzen en niet aan grenzen tussen vakgebieden en dossiers. Dat vraagt om bestuurders die over grenzen heen durven stappen. 

Meer informatie