Het is gezond, gezellig en je leert andere mensen kennen. Sport en bewegen helpt bij de integratie van statushouders. Hoe kunnen begeleiders hen stimuleren te gaan sporten? Een praktische infosheet geeft handvatten.

In de infosheet 'Sportief integreren' staat achtergrondinformatie over sport en bewegen en een praktisch zes-stappenplan. Het is bedoeld voor begeleiders voor wie het stimuleren van vluchtelingen richting sport en bewegen onderdeel van het werk is, zoals vrijwilligers, buurtsportcoaches en maatschappelijke begeleiders.

Filmpjes

Naast de infosheet zijn er twee filmpjes beschikbaar voor statushouders waarin sleutelpersonen Yara uit Syrië en Yibark uit Eritrea vertellen waarom bewegen goed voor je is. De filmpjes zijn gesproken in de eigen taal en Nederlands ondertiteld. Ze zijn geplaatst op de Facebookpagina’s Syriërs gezond en Eritreeërs gezond. (Zorg)professionals, zoals gezondheidsbevorderaars en buurtsportcoaches, kunnen deze filmpjes gebruiken in de voorlichting aan Syrische en Eritrese statushouders.

Kenniscentrum Sport

De infosheet en filmpjes zijn ontwikkeld door Kenniscentrum Sport in opdracht van het Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders.

Meer informatie