Digitale toegankelijkheid is belangrijk, zeker ook voor gemeenten. Iedere inwoner - ongeacht de digitale vaardigheid - moet kunnen meedoen. Dit jaar is 'Digitale toegankelijkheid' het thema van de landelijke Week van de Toegankelijkheid (5 tot en met 9 oktober).

Om gemeenten te helpen hun digitale dienstverlening inclusiever te maken biedt het VNG​-project Iedereen doet mee! ​tijdens de Week van de Toegankelijkheid een online versie van het spel Optimaal Digitaal aan. Dit in samenwerking met VNG Realisatie en kenniscommunity Gebruiker Centraal, ​die zich inzet voor betere (online) overheidsdienstverlening.

Over de Week van de Toegankelijkheid

De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in), de landelijke koepelorganisatie van mensen met een beperking of chronische ziekte. Het doel van deze week is aandacht vragen voor de positie van mensen met een beperking. ​De VNG doet dit jaar ook weer mee. 

Spel geeft inzicht

Door het spelen van Optimaal Digitaal krijgt u als gemeente inzicht in waar de dienstverlening inclusiever kan. Gedurende anderhalf uur geeft het spel u de gelegenheid om in gesprek te gaan met collega’s over digitale dienstverlening. Aan het eind heeft u een lijst met concrete acties waarmee u de gemeentelijke dienstverlening kunt verbeteren.

Twee kansen in één

​Meedoen aan het Optimaal Digitaal spel tijdens de Week van de Toegankelijkheid biedt twee kansen in één: nieuwe ideeën voor het verbeteren van de dienstverlening en een gelegenheid om te laten ​zien dat u als gemeente wil dat iedereen mee kan doen.

Eigen spelleider gewenst?

U speelt het spel onder leiding van een spelleider. ​Wilt u dat dit iemand uit uw organisatie is? Dan kan deze persoon zich opgeven voor een korte online cursus. (Zie onderaan dit bericht.)

Meer informatie

Enthousiast geworden? Kijk dan voor meer informatie of aanmelden op: 

Zie ook