Op 17 en 18 november organiseert het Smart City World Expo Congress het 10e Smart City Live evenement. In deze jubileumeditie worden ook de jaarlijkse World Smart City Awards uitgereikt. Heeft uw gemeente het afgelopen jaar bijzonder werk verricht rond het thema Smart Cities? Schrijf u dan in!

De World Smart Cities awards is in het leven geroepen om aandacht en erkenning te geven aan bedrijven en (overheids)organisaties die op een innovatieve manier beleid, strategieën en projecten rond het thema Smart Cities hebben geïmplementeerd. In Smart Cities wordt gebruik gemaakt van informatietechnologie om de stad zo leefbaarder, duurzamer en economisch weerbaarder te maken. In 2019 wonnen onder andere de steden Buenos Aires, La Paz, Stockholm en Yingtan een award. Nederlandse prijswinnaars tijdens eerdere edities waren Amsterdam en Den Haag.

Categorieën

De prijzen zijn verdeeld over 7 categorieën:

  1. City Award
  2. Enabling Technologies Award
  3. Urban Environment Award
  4. Mobility Award
  5. Governance & Economy Award
  6. Living & Inclusion Award
  7. Covid-19 Innovation Award

Smart City Live

Smart City Live is het online alternatief voor de Smart City Expo, dat vanwege de corona-uitbraak niet doorgaat. Naast de prijsuitreiking vinden ook verschillende discussierondes, workshops en andere evenementen plaats. Dit jaar is speciaal aandacht voor de impact van corona op Smart City-ontwikkelingen. In het bijzonder hoe organisaties kunnen bijdragen aan het oplossen van vraagstukken op langere termijn na de pandemie. 

Inschrijven en meer informatie