Vorig jaar is de VNG samen met een aantal gemeenten een werkgroep Transformatiekosten gestart. Zij richtten zich op het vraagstuk: op welke gebieden krijgt de gemeente of uitvoeringsorganisatie te maken met transformatiekosten? De resultaten van de werkgroep zijn beschikbaar.

Transformatiekosten zijn de kosten die de overgang van de huidige omgevingsrechtssystematiek naar de Omgevingswet met zich meebrengen. De werkgroep heeft verkend waar de behoefte ligt op het vraagstuk: op welke gebieden krijgt de gemeente of uitvoeringsorganisatie te maken met transformatiekosten? Daarvan hebben zij een mooi overzicht ontwikkeld. Dit overzicht geeft de belangrijkste verwachte effecten in de transformatie en de bijbehorende aandachtspunten weer. 

Webinar Transformatiekosten Omgevingswet terugkijken

In dit webinar vertellen Jeanette Caenen, werkzaam bij Financiën en Structurele effecten van het Programma Omgevingswet VNG, en Ellen Heeren, Financieel adviseur bij gemeente Dronten, u alles over de transformatiekosten en nemen u mee in het, door de werkgroep opgesteld, overzicht van de belangrijkste verwachte effecten in de transformatie en de bijbehorende aandachtspunten.

Meer informatie