Eveline Zeeman, projectleider expert bij de gemeente Zaanstad, heeft gisteravond de publieksprijs gewonnen in de race om Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017.

'Ik doe gewoon wat nodig is. Ik pak een blanco vel en vul dit met collega’s en betrokkenen samen in. Mensen in hun kracht zetten, daar gaat het om', aldus Eveline Zeeman. 

Vluchtelingen

Als jonge ambtenaar laat Zeeman zien hoe je als ambtenaar samen kunt werken met de stad. Ze bracht dit in de praktijk in haar rol als programmamanager vluchtelingen. Zeeman: 'Ik stond voor de opgave om vluchtelingen volwaardig mee te laten doen in de Zaanse samenleving.

Vluchtelingen, niet het meest populaire onderwerp tijdens een borrel. En dus: een moeilijk vraagstuk met een groot afbreukrisico. En toch hebben we het voor elkaar gekregen om in een korte tijd een vluchtelingenaanpak vast te stellen waarvoor draagvlak is in de stad.

Titel

De titel Jonge Ambtenaar van het jaar ging naar Teun Meulepas, projectleider Energie bij Provincie Noord-Brabant. De verkiezing van Jonge Ambtenaar van het jaar is in handen van Futur.

Meer informatie