In de nieuwe podcast VNG Praat Mee spreken we de gemeente Zaltbommel die een succesvolle aanpak heeft voor wijkteams. Hoe werken gemeente en buurtzorg samen?

Op het congres Doen Wat Werkt in het Sociaal Domein op 10 en 24 maart delen organisaties uit het hele land voorbeelden van succesvolle aanpakken. De VNG licht voor de podcast VNG Praat Mee alvast een van die goede voorbeelden uit. We praten in de gemeente Zaltbommel met Ton van Oostrum (Programmamanager sociaal domein) en Annemiek de Klein (Buurtzorg Jong).

De aanpak werkt, blijkt uit verschillende onderzoeken. Wat doet Buurtzorg anders dan andere wijkteams? En hoe werkt de samenwerking tussen gemeente en de teams? Hoe geef je vorm aan de relatie met de andere zorgaanbieders? Hoe houd je de verbinding, maar geef je de ruimte? En hoe blijf je uit de regelreflex?

Congres Doen Wat Werkt

Leren van meer goede voorbeelden? Schrijf u in voor het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden’. Het congres vindt op twee data en op twee verschillende locaties plaats: