In de vijftiende podcast van de serie ‘de Raad en de Omgevingswet’ gaat Pascale Georgopoulou in gesprek met Guido Rijnja, adviseur communicatiebeleid bij de Rijksvoorlichtingsdienst. Samen hebben zij het over dilemma’s en puzzels binnen de Omgevingswet.

Guido Rijnja heeft de benadering van dilemmalogica ontwikkeld. In deze podcast zal hij antwoord geven op de vraag wat dilemmalogica precies is en hoe het helpt als er belangentegenstellingen zijn. Daarnaast vertelt hij hoe raadsleden het gesprek kunnen aangaan in combinatie met het maken van kaders en keuzes en geeft hij verschillende tips.

Dit was alweer de laatste podcast van dit seizoen. Volgend jaar start een nieuwe serie met praktijkvoorbeelden vanuit gemeenten. Mee doen? Laat het weten via omgevingswet@vng.nl.

Meer podcasts over de raad en de Omgevingswet

De VNG gaat de komende maanden met Pascale Georgopoulou meer podcasts over de Omgevingswet opnemen. In deze podcasts gaat zij specifiek in op de rol en de positie van de gemeenteraad. Diverse onderwerpen komen aan de orde met als doel om raadsleden te informeren, maar ook om hen houvast te bieden. Het gaat om concrete acties, tips en adviezen waar raadsleden direct mee aan de slag kunnen.  

VNGemeenten · De Raad en de Omgevingswet: Dilemmalogica

Meer informatie