In alweer de 24e podcast van de serie ‘de Raad en de Omgevingswet’ gaat Pascale Georgopoulou in gesprek met Loes van der Meijs, burgemeester van de gemeente Doesburg. Samen hebben zij het over de rol van de burgemeester in de ondersteuning van de Raad en de verbinding met de samenleving.

In de gemeente Doesburg is de burgemeester actief betrokken bij de invoering van de Omgevingswet. Met haar coördinerende rol houdt zij vinger aan de pols en is zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In deze podcast geeft de burgemeester van Doesburg een kijkje in haar gemeente en hoe zij de implementatie van de Omgevingswet aanpakken.

Luister hier de podcast:

VNGemeenten · De Raad en de Omgevingswet: De rol van de burgemeester

Meer podcasts over de Raad en de Omgevingswet

De VNG gaat de komende maanden met Pascale Georgopoulou meer podcasts over de Omgevingswet opnemen. In deze podcasts gaat zij specifiek in op de rol en de positie van de gemeenteraad. Diverse onderwerpen komen aan de orde met als doel om raadsleden te informeren, maar ook om hen houvast te bieden. Het gaat om concrete acties, tips en adviezen waar raadsleden direct mee aan de slag kunnen. 

Meer informatie