Onlangs lanceerde het INTERREG Europe Policy Learning Platform een nieuwe peer review-dienst voor overheden die zich bezighouden met de uitvoering van lokaal of regionaal ontwikkelingsbeleid. Via de dienst ontvangen overheden advies van andere Europese regio’s over de uitvoering van hun beleid.

Om gebruik te maken van de dienst dient u zich te registreren op het INTERREG Europe Policy Learning Platform. De dienst gaat voornamelijk over de Europese structuurfondsen.

Interregionale peer reviews

Met de peer review-dienst kunnen overheden die structuurfondsen beheren en verantwoordelijk zijn voor lokaal en regionaal ontwikkelingsbeleid feedback en advies ontvangen van andere Europese regio’s over de uitvoering van dat beleid. Of het nu gaat om maatregelen voor energie-efficiëntie, internationalisering van het MKB of investeringen in digitale oplossingen voor plattelandsmobiliteit. Uitwisseling met beleidsexperts uit andere regio’s kan helpen bij het vinden van nieuwe inspiratie en oplossingen. De deadline voor het indienen van een aanvraag voor de eerste oproep was 31 oktober jl., maar er worden constant nieuwe oproepen gepubliceerd.

Ondersteuning vanuit Platform

Het platform ondersteunt bij het vinden van geschikte peer-regio’s en vergemakkelijkt de bezoeken aan regio’s. Het kan de reis- en verblijfskosten voor maximaal zes peers per peer review dekken. De gastregio is verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten en kosten van het bezoek. 

Policy Learning Platform

Het platform biedt toegang tot kennis en expertise, variërend van publicaties en een online database met ‘best practices’ tot een interactieve gemeenschap van peers en geïndividualiseerde diensten. De diensten hebben betrekking op de prioriteiten van INTERREG Europe: onderzoek en innovatie; concurrentiepositie van MKB; koolstofarme economie; en milieu en hulpbronefficiëntie. Het platform stimuleert deelname van regio’s die niet kunnen deelnemen aan de INTERREG Europe-projecten.

Meer informatie