Ouders die gedupeerd zijn door de problemen met de kinderopvangtoeslag, hoeven zich komend jaar geen zorgen te maken over hun schulden. De Eerste Kamer heeft op 2 maart een amendement aangenomen dat regelt dat de invordering van schulden bij gedupeerde ouders 1 jaar wordt gepauzeerd.

Staatssecretaris Van Huffelen (Financiën) gaat deze adempauze gebruiken om tot een structurele oplossing te komen voor de schulden van gedupeerde ouders. 

De ‘pauzeknop’ voorkomt dat schuldeisers beslag kunnen leggen op de €30.000 of andere compensatie. Bij ouders die zich vóór 12 februari gemeld hebben bij de Belastingdienst, wordt de pauzeknop nu alvast ingedrukt tot 1 mei. De verwachting is dat op 1 mei de €30.000 is overgemaakt aan alle ouders die door de lichte toets komen. Als ouders in aanmerking komen voor de €30.000, en het geld is overgemaakt, dan gaat de pauze van één jaar zoals vastgelegd in het amendement lopen. 

Meer informatie over de pauzeknop, stop op het innen van schulden en de werkwijze van de Belastingdienst kunt u teruglezen op services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel.