'Niets over ons, zonder ons', dat is het motto van het VN-Verdrag Handicap. Ervaringsdeskundige inwoners, daar moet je als gemeente gebruik van maken. Hoe dat kan leest u in de inspiratiebundel 'Organiseer ervaringsdeskundigheid: het VN-Verdrag Handicap in jouw gemeente.'

De bundel is een publicatie van het VNG-project Iedereen doet mee! Wethouder Welzijn Gitta Luiten van de gemeente Hardenberg, de meest toegankelijke gemeente van Nederland, nam de bundel donderdag 28 maart officieel in ontvangst uit handen van projectleider Maartje van Boekel. Bij de bijeenkomst in Hardenberg waren zo’n twintig ervaringsdeskundigen uit heel Nederland aanwezig.

 Gitta Luiten en Maartje van Boekel (foto: Gerrit Brokelman)

Inclusie betekent niemand uitsluiten. Er zijn nog steeds groepen die dat wel voelen. Daar gaan we nu ook naar kijken.

Wethouder Gitta Luiten, Hardenberg

Goede voorbeelden en interviews

'Organiseer ervaringsdeskundigheid' staat boordevol goede voorbeelden en interviews met ervaringsdeskundigen en beleidsmedewerkers van gemeenten. Al eerder bracht de VNG de Handreiking Lokale Inclusie Agenda uit, hierin staan stappen staan die gemeenten kunnen maken om toegankelijker te worden. Een van de stappen is het inschakelen van ervaringsdeskundigen.

 (foto: Pieter Verbeek)

Meer informatie

Zie ook