Onder de titel Zicht op kwaliteit organiseren GGD GHOR Nederland en VNG Naleving op donderdag 14 oktober 2021 het landelijke Congres Toezicht en Handhaving Kinderopvang.

Door toezicht en handhaving draagt u elke dag bij aan de kwaliteit van de kinderopvang in Nederland. En daarmee ook aan de veiligheid en de ontwikkeling van de opgevangen kinderen. Zicht op kwaliteit is waar het om draait tijdens dit congres.

Programma

Het congres is volledig online te volgen. U krijgt een interactief en gevarieerd programma aangeboden, onder leiding van dagvoorzitter en online host Paula Udondek. U kunt kiezen uit een rijk aanbod aan sessies, verdeeld over drie rondes, met actuele onderwerpen voor zowel toezichthouders als handhavers. Laat u bijpraten over de actuele jurisprudentie, de nieuwe eisen aan het veiligheids- en gezondheidsbeleid van houders of de rol van de VOG in de kinderopvang. Spijker uw vaardigheden bij rond overtuigend communiceren en effectief rapporteren of neem een kijkje in de keuken van toezichthouders of handhavers. Alle sessies zijn na afloop beschikbaar om terug te kijken, dus ook de sessies die u niet live heeft kunnen volgen. Daarnaast is er tijdens de netwerkmomenten volop gelegenheid om andere deelnemers te ontmoeten.

Sprekers

Het congres wordt geopend door de Marleen Damen (wethouder Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn gemeente Leiden) en Cees Vermeer (directeur Dienst Gezondheid en Jeugd Zuid-Holland Zuid). In de plenaire keynote speech deelt prof. Michel Vandenbroeck van de Universiteit Gent zijn inzichten over het bevorderen van de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang en de rol die toezicht en handhaving hierin spelen. De nieuwe directeur Kinderopvang bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tuncay Uyanik, maakt zijn opwachting aan de gesprekstafel bij Paula Udondek.

Aanmelden

Doe mee, deel uw ervaringen, laat u bijpraten en raak geïnspireerd door de laatste ontwikkelingen in uw vak. Enthousiast geworden? Ga voor meer informatie en om u aan te melden naar de congreswebsite.