Ondanks de coronacrisis zijn er voldoende alternatieven om door te gaan met onderzoek naar verzwegen vermogen in het buitenland van mensen met een bijstandsuitkering. De Regiegroep Vermogensonderzoek Buitenland adviseert gemeenten door te gaan met de handhavingsactiviteiten in binnen- en buitenland.

Internetonderzoek 

De Bureaus voor Sociale Zaken en onze vertrouwenspersonen in diverse landen kunnen met internetonderzoek nog steeds achterhalen of iemand onroerend goed in het buitenland bezit. In de meeste landen kunnen zogenoemde internet-prechecks heel snel worden uitgevoerd.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om bewijsstukken (bijvoorbeeld officiële documenten van het kadaster) te laten beoordelen. Als u twijfelt aan de juistheid van de opgegeven waarde van een woning, dan kunt u een taxatierapport aanvragen. 
 
Onderzoekdossiers in het kader van de Participatiewet kunnen op de gebruikelijke wijze worden aangeleverd bij het Internationaal Bureau Fraude-informatie (IBF).

Mocht u nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of 1 van de regioadviseurs van Naleving.