Van woensdag 12 augustus tot en met dinsdag 1 september 2020 wordt een nieuwe versie van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) geïnstalleerd op de oefenomgeving (pre-productie). Hierdoor zijn het DSO en het Omgevingsloket in de tweede helft van augustus niet beschikbaar.

Aansluiten is in deze periode ook niet mogelijk.

Omgevingsloket niet beschikbaar 

Het Omgevingsloket is in bovengenoemde periode niet beschikbaar. U kunt geen gebruikmaken van 'Regels op de kaart' en u kunt geen vergunningaanvragen en meldingen indienen. 

Oefenen met toepasbare regels en aanvragen ontvangen 

U kunt tijdens het installeren van de nieuwe versie van het DSO geen vragenbomen wijzigen en geen nieuwe toepasbare regels toevoegen aan het Register Toepasbare Regels. De vragenbomen die u tot en met dinsdag 11 augustus heeft gemaakt, zijn vanaf woensdag 2 september weer beschikbaar. 

Oefenen met Omgevingswetbesluiten  

De vragenbomen die u tot en met dinsdag 11 augustus heeft gemaakt, zijn vanaf woensdag 2 september weer beschikbaar. Omgevingswetbesluiten die tot en met dinsdag 11 augustus zijn gepubliceerd, zijn vanaf woensdag 2 september weer beschikbaar. 

Aansluiten op het DSO niet mogelijk 

Aansluiten op het DSO is van woensdag 12 augustus tot en met dinsdag 1 september ook niet mogelijk. Als u staat ingepland in deze periode, ontvangt u via uw leverancier of via de migratiecoördinator een nieuw datumvoorstel.