De website maaksamenruimte.nl is dé verzamelplaats van alle genomen en toegepaste maatregelen in de openbare ruimte door gemeenten van de afgelopen maanden. Het zoeken naar maatregelen is nu nog eenvoudiger dankzij de MaatregelenMatrix.

Iedereen wil immers snel en eenvoudig de oplossing vinden voor zijn of haar probleem en plaatselijke situatie.

Maatregelen in de openbare ruimte

Vanaf het moment dat de uitbraak van COVID-19 uitgroeide tot een pandemie hebben we allemaal te maken met vele verschillende maatregelen in de openbare Ruimte. Plaatsgebonden maatregelen, seizoensgebonden maatregelen, doelgroepgebonden maatregelen enzovoorts. En helaas hebben we deze maatregelen nog steeds hard nodig. Er wordt zelfs al gesproken over een derde ‘coronagolf’. Vooral de binnensteden hebben te kampen met grote toestromen van winkelend publiek, recent tijdens ‘Black Friday’ en Sinterklaas en nu richting kerst en nieuwjaar.

Filteren op categorieën

We hebben alle verzamelde publicaties op MaakSamenRuimte zorgvuldig ontrafeld zodat de individuele maatregelen beter in beeld komen en vindbaar zijn. Al de maatregelen zijn nu ook voorzien van een korte omschrijving voor een eerste beeld. Vervolgens wordt er voor meer informatie verwezen naar de documenten (waar mogelijk met pagina nummers) die verder op de gekozen maatregel ingaan. De gebruiker van de MaatregelenMatrix kan zoeken op basis van doelgroepen (5), locaties c.q. bestemmingen (13) en op type maatregel (8). Het is ook mogelijk om op één of meerdere tegelijk te filteren.

Zoekresultaten

De zoekresultaten worden overzichtelijk en gebruiksvriendelijk weergegeven. Om de bezoeker te helpen wordt ook de pagina/positie in het betreffende document getoond, zodat deze niet eerst het hele document hoeft te lezen of te scannen om de goede maatregelen te vinden. Het is nu dus nog eenvoudiger om gericht naar de verschillende maatregelen te zoeken en het kost nu ook veel minder moeite om ze daadwerkelijk te vinden in de stapel van verzamelde publicaties en documenten.

Meer informatie