Voor schoolbesturen is het belangrijk gezonde scholen te hebben, met een goede luchtkwaliteit. Want een gezond binnenmilieu is belangrijk voor prestaties van leerlingen en leerkrachten. Een goed ventilatiesysteem is dus belangrijk. Een nieuw informatieblad vergelijkt vijf schoolventilatiesystemen.

Het informatieblad Vergelijking Schoolventilatiesystemen geeft een handig overzicht van vijf veel toegepaste ventilatieconcepten in bestaande schoolgebouwen van het PO en VO. Met tekeningen en foto’s en inclusief aandachtspunten voor de bouwkundige en installatietechnische inpassing, voor het onderhoud, en voor het beste comfort en gebruiksgemak. En met kostenindicatie.

Garantie voor gezonde binnenlucht

Alle vijf de ventilatiesystemen garanderen een gezonde binnenlucht, minimaal Frisse Scholen Klasse B, mits ontwerp, aanleg, gebruik, beheer en onderhoud goed zijn geregeld. Welk systeem het beste past bij een schoolgebouw, hangt af van het gebouwtype, de beschikbare ruimte en aanwezige ventilatievoorzieningen zoals roosters of afvoer in toiletten. Maar ook renovatieplannen voor bijvoorbeeld gevels, glas, verlichting of cv, en uw specifieke wensen of voorkeuren kunnen de keuze beïnvloeden.

Meer informatie

U kunt het informatieblad downloaden via greendealscholen.nl