Steeds meer gemeenten willen een inclusieve gemeente zijn, werken actief aan het uitvoeren van het VN-verdrag Handicap en tekenen het Manifest Iedereen doet mee!. Vanaf nu is dit manifest ook beschikbaar in braille met een voorleesfunctie.

Gemeenten die het Manifest Iedereen doet meeI ondertekenen, verklaren samen te werken met inwoners om stap voor stap de doelen van het VN-verdrag Handicap waar te maken.

Audio- en brailleversie

Zodat ook mensen met een visuele beperking het Manifest kunnen lezen, is er nu ook een versie in braille. Voor mensen die geen braille beheersen wordt er een audioversie meegeleverd. De VNG biedt een tegemoetkoming in de kosten voor deze versie van het Manifest. Gemeenten betalen daarom € 243 voor 5 exemplaren van het Manifest in braille, in plaats van € 378 (excl. btw).

Bestellen en/of ondertekenen

  • Heeft uw gemeente het Manifest Iedereen doet mee! al getekend en wilt u nu ook de brailleversie hebben? Stuur dan een mailtje naar kerstin.leidorf@vng.nl.
  • Heeft uw gemeente het Manifest Iedereen doet mee! nog niet getekend? Geen probleem, aanmelden voor het Manifest is nog mogelijk. Vermeld dan meteen ook even dat u graag de brailleversie erbij wil bestellen.    

Meer informatie

  • Bekijk op de kaart welke gemeenten het Manifest al hebben ondertekend.
  • Iedereen doet mee! 
    Nieuws, agenda, manifest, praktijkvoorbeelden, tips en handreikingen, publicaties