Om (nog) meer bekendheid te geven over de toepassing van het doen van vermogensonderzoek in het buitenland, organiseert VNG Naleving in 2021 een aantal lunchcafés om gemeenten te informeren over de mogelijkheden bij dit onderwerp.

In een kleine samenstelling (max. 6 personen) praten we met elkaar via Teams over de actuele ontwikkelingen rondom dit thema.

Denk bijvoorbeeld aan het gidsboek ‘Handreiking over verzwegen vermogen en inkomen in buitenland’, dat stapsgewijs beschrijft hoe gemeenten dergelijke onderzoeken het beste kan beginnen en inrichten. Zittend aan de “stamtafel” gaan wij met u in gesprek.

Samenwerkingsverband OVB

Zoals wellicht bekend bestaat er een samenwerkingsverband Onderzoek Vermogen Buitenland (OVB), waaraan diverse partners zoals het UWV/IBF, SVB, Gemeenten (via VNG Naleving), SAM, Divosa en het Ministerie SZW deelnemen. Om gemeenten in staat te stellen bij het doen van vermogensonderzoek in buitenland effectief en efficiënt uit te voeren, is eerder een digitaal kennisloket geopend waar alle stakeholders actuele kennis over dit onderwerp (kosteloos) kunnen raadplegen inclusief jurisprudentie.

Inschrijven

Bij de inschrijving kunt u uw vraag óf opmerking vermelden, tijdens de bijeenkomst gaan we met u en een aantal collega's van gemeenten in gesprek en behandelen we onder andere uw vraag of opmerking.

Wij zien u graag op 1 van de hieronder genoemde data. De uitnodiging met deelname link volgt kort voor de gereserveerde datum, dus zet zelf alvast de datum en tijd in uw agenda.

  • dinsdag 9 maart 2021 11.30-12.30 uur
  • dinsdag 13 april 2021  11.30-12.30 uur
  • donderdag 20 mei 2021 11.30-12.30 uur
  • woensdag 30 juni 2021 11.30-12.30 uur

> Schrijf u hier in