Op 1 april start Leonard Geluk bij de VNG als algemeen directeur. Geluk neemt dan afscheid van De Haagse Hogeschool, waar hij sinds 2014 voorzitter van het College van Bestuur was.

Jan van Zanen, voorzitter VNG: 'Wij zijn verheugd dat Leonard Geluk terugkeert in de kring van het lokaal bestuur, nu in de rol van algemeen directeur van de VNG. Hij is een ervaren bestuurder en zeer betrokken bij alles wat in gemeenten leeft.'

leonard geluk nieuwe directeur vng

Foto: Haagse Hogeschool

Afgelopen 11 jaar was Geluk als schoolbestuurder werkzaam in het onderwijs. In de 17 jaar daarvoor was hij als deelraadslid, gemeenteraadslid en wethouder in Rotterdam betrokken bij het lokaal bestuur. Leonard Geluk: “Met mijn vertrek naar de VNG word ik weer volop actief in het politiek-bestuurlijke domein. Ik kijk er zeer naar uit om bij te dragen aan de verdere versterking van de positie van de gemeente als eerste overheid, in het belang van haar inwoners.”

Geluk volgt Jantine Kriens op, die op 1 april volgend jaar met pensioen gaat. Kriens is sinds 2013 algemeen directeur bij de VNG en was daarvoor onder meer wethouder in Rotterdam. 

CV

Geluk studeerde staats- en bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij was onder meer consultant bij Deloitte. Van 2004 tot 2009 was hij wethouder Jeugd & Onderwijs in Rotterdam en van 2004 tot 2006 ook portefeuillehouder Integratie. Van 2009 tot 2014 was hij voorzitter van het College van Bestuur van het ROC Midden Nederland in de provincie Utrecht. Van april 2014 tot en met maart 2020 is hij voorzitter van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool.