De gemeente Lansingerland koppelt de inkoop in het sociaal domein aan het gemeentelijk beleid met behulp van het dynamisch inkoopmodel. Tijdens de workshop 'Leernetwerk Inkoop sociaal domein' op donderdag 21 september in Zwolle kunt u daar meer over te weten komen.

Flexibel model

Langsingerland concretiseert beleidskeuzes, bijvoorbeeld bij beschermd wonen of huishoudelijke hulp, in een aantal criteria zoals de gewenste keuzevrijheid, de gevraagde professionaliteit en innovatie, maar ook de omvang van de administratieve lasten.

Marleen Tielen, beleidsadviseur sociaal domein: 'Het is een flexibel model, waarbij we per dienst een andere afweging maken, omdat elke dienst weer anders is. Iedere keer wanneer een contract afloopt of wanneer een nieuwe dienst moet worden ingekocht, gebruiken we dit model om de juiste inkoopvorm te selecteren'.

Workshop

Meer weten over hoe Lansingerland werkt met het dynamisch inkoopmodel? Of over de aanpak in de gemeenten Zwolle en Utrecht ? Schrijf dan in voor de workshop 'Leernetwerk Inkoop sociaal domein' op 21 september. Er is een vervolgbijeenkomst op donderdag 30 november in Groningen.