Op 13 en 14 juni is het zover: het VNG Jaarcongres in Groningen! De inschrijving is vandaag geopend voor alle raadsleden, gemeentesecretarissen, griffiers, wethouders en burgemeesters.

Schrijf u nu in via de congreswebsite

Op het VNG Jaarcongres 2023 in Groningen bieden we inspirerende ideeën uit de wetenschap en praktijk voor oplossingen voor de grote opgaves waar u voor staat. Ook is er veel ruimte om de beste voorbeelden en geleerde lessen uit uw eigen gemeenten met elkaar te delen.

Gemeenten zetten een stap naar voren

Gemeenten hebben een hoofdrol in grote maatschappelijke vraagstukken. In de uitvoering boeken we op veel van deze vraagstukken tastbare resultaten. Maar we kunnen meer. Omdat we zo dicht bij de inwoners staan, hebben we een scherp beeld van hun zorgen, wensen en behoeften. Waarom zouden wij dan ook niet vaker zelf het voortouw nemen?

Wélke toekomst willen we nu precies met elkaar, en vooral: hóe komen we daar met elkaar? Hoe kunnen we als gemeenten een stap naar voren zetten op urgente thema’s als kansengelijkheid en bestaanszekerheid, gezond leven en ouder worden, klimaat en energie en de inrichting van ons land?

Deze en nog veel meer vragen komen aan bod in het plenaire programma en ruim vijftig middagsessies. En op woensdag 14 juni is de Algemene Ledenvergadering.

Gastgemeente Groningen

De VNG is trots dat Groningen onze gastgemeente is. De gemeente organiseert het congres in samenwerking met de provincie Groningen en de Vereniging van Groninger gemeenten. De metropoolregio is koploper in een aantal grote transities en dat wil zij u graag laten zien en ervaren.

Meer informatie

Ga naar de congreswebsite