Elkaar ‘gewoon’ weer op locatie ontmoeten. Na 2 jaar is het op 28 en 29 juni eindelijk zover op het VNG Jaarcongres in Westfriesland. We nodigen alle gemeentebestuurders van harte uit om zich in te schrijven. 

Het zijn bijzondere tijden nu het einde van de coronamaatregelen in zicht is, staan we nog steeds voor grote uitdagingen. Vluchtelingen uit Oekraïne, klimaatverandering, toeslagenaffaire en wooncrisis.  Allemaal opgaven waarmee u als -nieuwe- gemeentebestuurder te maken heeft. Bent u klaar om de handen ineen te slaan en elkaar te inspireren? 

Thema

2 dagen lang staat het VNG Jaarcongres in het teken van dit thema: Gemeenten in de wereld: samen maken we het verschil. Van klimaatadaptie tot energietransitie, van de groeiende ongelijkheid tot digitalisering alle relevante vraagstukken komen langs. 

Gemeenten staan midden in de wereld

Oplossingen voor deze vraagstukken beginnen samen. Door samen te werken maakt u als lokale bestuurders daadwerkelijk verschil. Vanwege de recente gemeenteraadsverkiezingen is het VNG Jaarcongres 2022 een uitgelezen kans voor nieuwe en ervaren bestuurders om elkaar te ontmoeten. Deze nieuwe bestuursperiode zit vol uitdagingen waarin we met z’n allen verschil kunnen en moeten maken. 

Regio Westfriesland

Op de plek waarin 7 gemeenten nauw met elkaar optrekken en laten zien wat samenwerken betekent, opent het congres haar deuren: Westfriesland. Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec zijn op zichzelf uniek, maar vormen samen de kracht van 1 regio voor wereldwijde oplossingen. 

Programma

Het beloven 2 inspirerende dagen te worden waarbij u op IJsbaan De Westfries in Hoorn gemeentebestuurders uit heel Nederland ontmoet om samen hét verschil te maken. 

Op woensdag 29 juni vindt ook de Algemene Ledenvergadering plaats. Deze kunt u ook, zoals gebruikelijk, online volgen via onze website.

Meer informatie