Voor de 3e keer kunnen gemeenten meedoen aan GemeenteDelers, een competitie waarin een succesvolle lokale aanpak gedeeld wordt op een landelijk podium. De inschrijftermijn is verlengd. U kunt tot 12 december 9.00 uur uw succesvolle, waardevolle en herbruikbare project, initiatief of oplossing aanmelden.

Op het podium tijdens VNG Jaarcongres

De beste casussen komen op het podium tijdens het VNG Jaarcongres 2023 (op 13 en 14 juni). Vorig jaar werden 4 winnaars gekozen uit 94 aanmeldingen. Ook dit jaar hopen we weer op heel veel mooie aanmeldingen!

Omdat gemeenten voor grote uitdagingen staan, is het belangrijker dan ooit om bewezen oplossingen te delen. Gemeenten hoeven dan niet het wiel opnieuw uit te vinden, maar kunnen aan de slag met uw inzending.

Deze casussen kunnen meedoen

Dit jaar zijn er 4 categorieën:

  • Inclusieve samenleving: iedereen doet mee, krijgt gelijke kansen, kan een goed bestaan opbouwen en gezond leven.
  • Leefomgeving: de inrichting van de schaarse fysieke ruimte waarin we met elkaar samenleven; initiatieven die gaan over onder andere fysieke leefomgeving, Omgevingswet, energie, klimaat en lokale/regionale economie.
  • Lokale democratie: inwoners en ondernemers kunnen beleid en uitvoering van hun (veilige) gemeente beïnvloeden en bewonersinitiatieven worden aangemoedigd.
  • Uitvoeringskracht: alle manieren waarop gemeenten hun dienstverlening verbeteren, versnellen of transformeren.

Zo doet u mee

Meld uw casus aan via vng.nl/gemeentedelers. Op het aanmeldformulier vult u de contactgegevens en een korte omschrijving van de casus in. Als uw casus doorgaat naar de 2e ronde, vragen we meer informatie bij u op.

De aanmelding sluit maandag 12 december om 9.00 uur. Daarna volgen er 3 spannende rondes en maken we in juni 2023 de winnaars bekend tijdens het VNG Jaarcongres.

Meer informatie