Uit de Global Goals Social Impact Challenge van VNG, BNG Bank en Social Impact Factory zijn vele initiatieven gekomen die gemeenten kunnen helpen met hun duurzaamheidsdoelstellingen. Deze initiatieven brengen gemeenten dichterbij de ondernemers.

Veel gemeenten zoeken oplossingen die hen op weg kunnen helpen met de duurzaamheidsdoelstellingen, terwijl juist veel ondernemers die dergelijke initiatieven ontwikkelen op zoek zijn naar aansluiting binnen gemeenten. Om gemeenten en ondernemers dichter bij elkaar te brengen lichten wij de initiatieven uit die in de halve finales van de Challenge positief beoordeeld werden door onze vakjury.

Binny

De app Binny maakt inwoners van een gemeente bewuster van hun afval en afvalscheidingsgedrag. De app is een handig hulpmiddel om afval beter én meer te scheiden. En het beter scheiden van huishoudelijk afval levert gemeenten voordelen op.

Plennid

Plennid implementeert houtketenplannen zodat het hout geupcycled kan worden tot hoogwaardige producten voor de maatschappij met inzet van sociale werkplaatsen. Dankzij deze werkwijze wordt bespaard op inkoopprijs en de besparing kan weer geïnvesteerd worden in het onderhoud van de gehele houtketen.

Meer informatie