Op 25 september 2021 is het alweer de 6e verjaardag van Global Goals en dat laten we niet voorbij gaan. Aangezien het dit jaar in het weekend valt, hijsen gemeenten de Global Goals-vlag op 24 september 2021 en maken dit bekend op social media. Duurzaamheid is een feestje, je moet alleen zelf de vlag hijsen.

Waarom hijsen we de vlag?

Gemeenten spelen een veel grotere rol in het realiseren van de Global Goals in Nederland dan ze vaak zelf beseffen. Om deze bewustwording te vergroten is het netwerk van gemeenten4globalgoals flink aan de slag om elkaar te informeren en ondersteunen om gezamenlijk te werken aan een mooiere en duurzamere leefomgeving. Onze visie en missie heeft al meer dan 100 (!) gemeenten bereikt, en zij vullen deze allen in op hun eigen creatieve en innovatieve wijze. Wij zijn ontzettend trots dat zo veel van de Nederlandse gemeenten de Global Goals ten harte hebben genomen en zich hard maken voor de deze uitdagingen die zich voordoen op lokaal niveau. Door op 24 september 2021 gezamenlijk de Global Goals-vlag te hijsen maken we een (inter)nationaal statement waarmee we zorgen voor zichtbaarheid en bewustwording en tonen we solidariteit met eenieder die zich inzet voor de doelen.

Meld u aan als Global Goals-gemeente en ontvang een Global Goals-vlag

Het is de verjaardag van de global goals, dus wij delen uit! Om onze trouwe en kersverse Global Goals-gemeenten te belonen, bieden wij een Global Goals-vlag aan om uit te hangen. Ook gemeenten die wel ambitie hebben op het gebied van de global goals maar op dit gebied nog in de kinderschoenen staan zijn hartstikke welkom in ons netwerk. Meld u aan bij ons netwerk, registreer u voor de Vlaggendag en samen kunnen we een pad inslaan dat bij jullie omvang en identiteit past, en écht een verschil maken. Als Global Goals gemeente ontvangt u ook een gepersonaliseerd gemeenten4globalgoals logo, aanvullende informatie, toegang tot ons kennisnetwerk en onze bijeenkomsten én staan onze diverse campagnematerialen tot de beschikking (met bijvoorbeeld het rad van fortuin en het blikgooien).

Verbind lokaal en internationaal

Enthousiasmeer uw internationale netwerk om ook mee te doen, zo zorgen we voor een breed draagvlak en internationale verbintenis en impact!

Meer informatie