Vanaf maandag 14 oktober kan iedereen met vragen over stikstof of het aanvragen van vergunningen terecht bij de helpdesk van BIJ12. Gemeenten kunnen dit opnemen op hun website en in hun KCC-informatie.

De helpdesk BIJ12 is al het informatiepunt voor overheden, en is nu ook het eerste aanspreekpunt voor inwoners, agrariërs en ondernemers die vragen hebben over stikstof, de toepassing van het nieuwe beleid bij toestemmingsverlening en de AERIUS Calculator. 

Website

Op de website van BIJ12 staan informatie over de toepassing van het beleid, veelgestelde vragen en de instructie voor de AERIUS Calculator. Op basis van de ontvangen vragen en de belangrijkste ontwikkelingen wordt de inhoud van de website steeds weer geactualiseerd.

Contact

Het advies is om bij vragen eerst op de website van BIJ12 te zoeken. Hier zijn de meest voorkomende vragen beantwoord. Wie het antwoord op zijn vraag hier niet kan vinden, kan het contactformulier invullen. Een schriftelijke reactie volgt binnen drie dagen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid telefonisch contact op te nemen, elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Het telefoonnummer van de helpdesk is te vinden op de website van BIJ12.