Een innovatieve aanpak die participatie bevordert, of die aantoonbaar bijdraagt aan het welzijn en de gezondheid van statushouders. Hebt of kent u zo'n goed praktijkvoorbeeld? Laat het zien op de PraktijkVoorbeeldenParade van VNG!

In het najaar van 2018 houdt de VNG in samenwerking met de Werkplaatsen Sociaal Domein en ZonMw de PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein. Drie dagen in verschillende regio's waarbij gemeenten en hun maatschappelijke partners een podium krijgen om aan elkaar te laten zien hoe zij de transformatie in het Sociaal Domein waarmaken.

Statushouders

De transformatie is erop gericht om kwetsbare inwoners op maat te ondersteunen en integraal (samen) te werken. De leefwereld centraal te stellen en niet de systemen van de overheid. Dit raakt aan de integratie, het welzijn en de gezondheid van statushouders. De gemeente is verantwoordelijk om hen de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om te kunnen meedoen. Hoe bereik je statushouders? Hoe werk je goed samen met verschillende partijen? Wat zijn effectieve interventies?

Inspirerende voorbeelden

Vanuit het Ondersteuningsprogramma Gezondheid Statushouders weten we dat er op veel plaatsen effectieve en innovatieve werkwijzen worden ontwikkeld en beproefd. Heeft u een goed voorbeeld en wilt u het delen met anderen? Download dan het inschrijfformulier en mail het formulier voor 15 april naar praktijkvoorbeeldenparade@vng.nl. De parade vindt plaats op 24 september, 1 en 8 oktober 2018 in respectievelijk Rotterdam, Eindhoven en Zwolle.

Meer informatie