Building Better Futures, zo luidt de missie van VNG International, het dochterbedrijf van de VNG dat internationale projecten uitvoert. Werkt u bij een gemeente en wilt u uw expertise inzetten in internationale projecten? Laat het ons weten.

Er zitten nieuwe internationale projecten in de pijplijn waarin we de expertise uit de 352 gemeenten goed kunnen gebruiken. Op 11 februari is bijvoorbeeld een nieuw partnerschap tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en VNG International gelanceerd, voor de periode 2022-2026. Binnen dit partnerschap wordt er gewerkt aan het bereiken van de Sustainable Development Goals en het vergroten van de weerbaarheid van gemeenten en gemeenschappen, en meer specifiek aan 

  • de relatie tussen burger en overheid in fragiele contexten
  • gemeentefinanciën met nadruk op lokale belastingen
  • duurzaam waterbeheer 
  • opvang van migranten in de regio

Zijn dit thema’s waar u of uw gemeente veel over weet? Het partnerschap en programma zijn nog volop in ontwikkeling maar u kunt al wel uw interesse aan ons doorgeven. Dan houden we u op de hoogte van vervolgstappen en kunnen we later bezien of we een match kunnen maken tussen de vraag in partnerlanden en uw aanbod en expertise. 

Waar kunt u terecht?

Wilt u uw expertise delen binnen 1 van de programma’s en projecten van VNG International, laat dat dan weten aan Noa Anzion. U kunt zich ook blijvend registreren in onze database van experts.

Meer informatie