De tweede week van Grip op Informatie is volop aan de gang. Ter informatie en inspiratie verschijnt ook een magazine waarin 8 gemeenten een boekje opendoen over hoe zij omgaan met informatie en welke mogelijkheden dat oplevert.

Grip op informatie draait om 3 thema’s: informatiehuishouding op orde, actief openbaar maken en duurzame toegankelijkheid. In het magazine 'Grip op informatie: 8 gemeenten doen een boekje open' laten gemeenten zien hoe ze hierop resultaten boeken en welke mogelijkheden dat oplevert in termen van transparantie, democratie, efficiency en kwaliteit van dienstverlening. Het magazine verschijnt deze week als bijlage van VNG magazine, maar u kunt het nu ook al online lezen. 

Het hogere doel van een open overheid is dat inwoners moeten kunnen vertrouwen op de overheid. En daarin gesterkt worden door de informatie die de overheid beschikbaar stelt

Peter de Baat, voorzitter van de VNG-adviescommissie Archieven in 'Grip op informatie: 8 gemeenten doen een boekje open'.

Tweede week Grip op Informatie

Het is nog mogelijk om deel te nemen aan de online bijeenkomsten van de tweede week van Grip op Informatie. De bijeenkomsten van beide weken zijn ook terug te zien op YouTube. Zo hoeft u niets te missen.

Meer informatie