Er wordt enorm veel gedaan om locaties coronaproof te maken, maar we blijven afhankelijk van individueel gedrag van bezoekers. Om sectoren en gemeenten hierbij te helpen biedt het kabinet gedragsondersteuning aan.

Voor publieke locaties in gemeenten is het van belang dat burgers, klanten, medewerkers, vrijwilligers en ondernemers het gevoel hebben in een veilige omgeving te zijn. Een omgeving waarin de basisregels zoals de hygiënemaatregelen en afstand houden worden nageleefd. Waar het mogelijk is om zorgeloos op bezoek te gaan of om te werken.

Gewenst gedrag vergemakkelijken

Veel ondernemers, organisaties en gemeenten hebben al enorm veel gedaan om hun winkelpanden, bezoekruimtes en openbare ruimte zo coronaproof mogelijk te organiseren, maar zijn afhankelijk van individueel gedrag van bezoekers en medewerkers. Om sectoren en gemeenten hierbij te helpen biedt het kabinet gedragsondersteuning op maat aan. Gedragsondersteuning kan het gewenste gedrag vergemakkelijken. Hierbij wordt rekening gehouden met de sociale en fysieke omgeving.  

Voorbeelden van gedragsondersteuning zijn;

  • Gratis gedragskennis en –ondersteuning naar behoefte
  • Advies van gedragsexpert op locatie voor gemeenten, ondernemers en organisaties
  • Maken van concrete do’s en dont’s via doorlopen customer journeys
  • Maken van goede gedragsvoorbeelden (interviews, beeldmateriaal) voor kennisdeling
  • Ontwikkelen van specifieke communicatiematerialen

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Marcel Oosterwegel: m.j.m.oosterwegel@minjenv.nl.