Van dinsdag 17 maart 13.00 uur tot woensdag 18 maart 17.00 uur kunnen gemeenten een aanvraag doen voor WiFi4EU waardebonnen. Hiermee kunt u een Wifi-hotspot opzetten in openbare ruimtes zoals gemeentehuizen, openbare bibliotheken, musea, parken en pleinen. 

Gemeenten of groepen van gemeenten in de hele Europese Unie kunnen een aanvraag indienen. Voor de periode 2018-2020 is in totaal € 120 miljoen beschikbaar om maximaal 8.000 gemeenten van gratis Wifi te voorzien. Elke waardebon is € 15.000 waard en kan worden besteed om bestaande netwerken uit te breiden of nieuwe aan te schaffen. Elke EU-lidstaat ontvangt gegarandeerd ten minste 15 waardebonnen. 

Wie het eerst komt, het eerst maalt

De aanvraagprocedure is simpel en volledig online. Nadat een wettelijke vertegenwoordiger zich namens de gemeente heeft geregistreerd in het speciale WiFi4EU-portal, kan hij de aanvraag met één druk op de knop versturen. 

De Commissie selecteert aanvragen op basis van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’, gebaseerd op de datum en het tijdstip waarop de aanvraag is ingediend. Iedere gemeente krijgt maximaal 1 waardebon. Gemeenten die eerder een aanvraag hebben ingediend maar niet werden geselecteerd, kunnen opnieuw een aanvraag doen. 

Meer informatie