Dat zegt Cees van den Bos, wethouder bij gemeente Schouwen-Duiveland, en ook de nieuwe voorzitter van de Partnerraad van Integrale Vroeghulp. In deze blog deelt Cees zijn beweegredenen om voorzitter te worden.

Cees van den Bos neemt het stokje over van Ruud Grondel (wethouder in Diemen).

Integrale benadering is belangrijk

’Als iets niet loopt zoals het ‘normaal’ gaat of zoals je verwacht, dan wil je vooral goede hulp en ondersteuning die soepel georganiseerd wordt.

Aldus Van den Bos. 'Dat wil je voor je kind, maar vaak ook voor jezelf. Zodat je het vol kunt houden en tijd hebt om alles te verwerken. Dat spreekt mij aan in Integrale Vroeghulp en motiveert me om me hiervoor in te zetten. Vooral de integrale benadering is daarbij belangrijk.'

Integrale Vroeghulp

Hoe organiseer ik als gemeente goede zorg voor kwetsbare kinderen met een (dreigende) ontwikkelingsachterstand? Voor goede diagnostiek en zorg aan kwetsbare kinderen van nul tot zeven jaar met een (dreigende) ontwikkelingsachterstand, die wordt veroorzaakt door een beperking, gedragsproblemen en/of een chronische ziekte is er Integrale Vroeghulp. 

Netwerken Integrale Vroeghulp (IVH) zijn er voor kinderen met meervoudige complexe vragen in de leeftijd van 0-7 jaar. Een trajectbegeleider vanuit de gemeente werkt samen met deskundigen uit verschillende disciplines aan tijdige signalering en vroege ondersteuning. Inzet van het netwerk IVH voorkomt ernstiger problemen en verlaagt zorgkosten. 

Meer informatie