Op initiatief van gemeente Rheden is vorig jaar de eerste Schooldag van de duurzaamheid gehouden. Voor de dag is speciaal materiaal ontwikkeld , zoals een kindvriendelijke vertaling van de 17 Global Goals en informatieve filmpjes met bijvoorbeeld weerman Reinier van den Berg.

Wethouder Nicole Olland hoopt dat heel Nederland zich hierbij aansluit.

Schooldag van de duurzaamheid 2016

Naast de gemeente zelf, deden er 15 basisscholen met 2.300 leerlingen, 40 lokale en regionale bedrijven en 130 vrijwilligers aan de Schooldag van de duurzaamheid mee. Het initiatief Schooldag van de duurzaamheid is er in geslaagd de Global Goals, scholen, kinderen, lokale overheden en instellingen, lokale/ regionale bedrijfsleven en vrijwilligers op een natuurlijke manier met elkaar te verbinden en zo een bijdrage te leveren aan awareness en implementatie van de Global Goals. 

Gemeenten

Voor een terugblik verwijzen wij u naar de website van de Schooldag van de duurzaamheid 2016. Naast video’s staan er ook prachtige foto’s van de dag in 2016 en is specifieke informatie opgenomen voor geïnteresseerde gemeenten om zich ook op te geven voor een Schooldag van de duurzaamheid in uw gemeente.

Global Goals

“Voor gemeenten is het een eenvoudige en vooral inspirerende manier om de Sustainable Development Goals (Global Goals), die we over 13 jaar gehaald moeten hebben, dichtbij onze toekomstige generatie en hun ouders te brengen.” stelt Hugo von Meijenfeldt, Nationaal coördinator voor de implementatie van de Global Goals. De rode draad op die dag is de kinderen spelenderwijs bekend te maken van de Global Goals en in beweging te brengen voor een leukere, eerlijkere en schonere wereld.

Bewust

Door kinderen nu bewust te maken, helpen we niet alleen de volgende generatie om duurzaamheid als vanzelfsprekend te beschouwen, maar ook bieden we gemeenten, bedrijven, NGO’s en instellingen de gelegenheid om er vandaag mee aan de slag te gaan en zo de implementatie van de Global Goals binnen de gemeente verder te helpen.

Vanuit de Global Goals heeft gemeente Rheden besloten om met de Schooldag van de duurzaamheid 2016 door te gaan. In oktober 2017 houdt de gemeente daarom ook de tweede Schooldag van de duurzaamheid.

Meer informatie