Bij de implementatie van de Omgevingswet in uw organisatie kunt u een beroep doen op diverse dienstverleners. Om vraag en aanbod te verbinden organiseert de VNG de Week van de Dienstverleners Omgevingswet, waarbij dienstverleners zich presenteren aan gemeenten en omgevingsdiensten.

Wat zijn de mogelijkheden voor ondersteuning bij de implementatie van de Omgevingswet in uw organisatie? En op welke manier kunt u structureel ontzorgd worden? Tijdens de week van de dienstverleners Omgevingswet, van 23 tot en met 27 november, krijgt u hier antwoord op. Ook krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen. Een overzicht van alle deelnemende dienstverleners vindt u in dit document.

>> Meld u meteen aan!

Inzichten en praktijkervaringen

Dienstverleners waar u als gemeente een beroep op kunt doen bij de implementatie van de Omgevingswet zijn bijvoorbeeld  (organisatie) adviesbureaus, projectmanagement-leveranciers op het gebied van ICT en plan- en ingenieursbureaus. Tijdens de week van de dienstverleners Omgevingswet delen deze dienstverleners hun inzichten en praktijkervaringen met betrekking tot de Omgevingswet. De presentaties zullen u veel informatie verschaffen maar bieden ook de gelegenheid om vragen te stellen aan de dienstverlener en de mogelijkheid om over het gepresenteerde onderwerp in gesprek te gaan.

In de presentaties komt in ieder geval het volgende aan bod: 

  • Bij welke minimumeis(en) het dienstenaanbod overheden helpt en op welke manier. Dienstverleners geven hierin inzicht door middel van een casus, praktijkvoorbeeld of workshop.
  • De relatie met Route 2022 - roadmap invoering Omgevingswet.
  • Met welke partner(s) wordt samengewerkt.

Marktverkenning Omgevingswet dienstverlening

Alle dienstverleners die diensten aanbieden met betrekking op de Omgevingswet presenteren zich ook via de marktverkenning aan gemeenten. Wilt u voorafgaand aan de presentaties alvast een indruk van de markt, bekijk dan de Marktverkenning Omgevingswet dienstverlening.

Aanmelden

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor de presentaties van dienstverleners. Elke presentatie duurt 1 uur en deelname is gratis. De presentaties worden ook opgenomen en achteraf voor een beperkte tijd beschikbaar gesteld via de website van VNG.