Heeft u een mening over de voorgestelde Datastrategie en het Witboek kunstmatige intelligentie? Wat mag er vanuit het perspectief van lokale overheden niet ontbreken op dit gebied? Laat het weten aan de Europese Commissie door een publieke consultatie in te vullen.

Digitalisering wordt beschouwd als een van de belangrijkste prioriteiten van de EU. Niet onbegrijpelijk, aangezien digitalisering kansen biedt voor onder andere economische ontwikkeling, innovatie en verduurzaming.

Europese datastrategie en Witboek Kunstmatige intelligentie

Met de nieuwe Europese datastrategie heeft de EU de ambitie om leider te worden in slim datagebruik. Het doel is een interne markt te creëren voor data, zodat gegevens binnen de hele EU en door alle sectoren heen vrij stromen. Zowel overheden en bedrijven als particulieren moeten kunnen beschikken over niet-persoonsgebonden gegevens om betere beslissingen te nemen. Ook wil de EU in samenwerking met bedrijven en overheidsinstellingen de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) versnellen.

Publieke consultaties

De EC wil graag uw visie horen. Online staan 2 publieke consultaties open:

  • Datastrategie (kan ingevuld worden tot en met 31 mei 2020);
  • Witboek Kunstmatige intelligentie (kan ingevuld worden tot en met 14 juni 2020).

De resultaten van de publieke consultaties worden meegenomen in nadere vormgeving van de publicaties, zoals de ontwikkeling van wet- en regelgeving.

Meer informatie