Studenten mee laten denken over de Global Goals? De gemeente Rheden daagde studenten uit om een 18e Global Goal te verzinnen. Deze creatieve vraag leidde tot een nieuw Rhedens doel: ‘Share and Pass On’. 

Wat was de aanleiding?

14 studenten van de Rhedense Hogeschool Van Hall Larenstein, Titus Brandsma, Aeres MBO Velp, Helicon, Astrum College, Het Rhedens en OCR, begonnen individueel een start-up met verschillende ondernemers in de gemeente. Centraal binnen de start-ups staan de zeventien Global Goals. In een beginstadium van deze challenge daagde de gemeente de studenten uit een 18e duurzame ontwikkelingsdoelstelling te verzinnen.

“Dit heeft tot hele leuke ideeën geleid en vooral een bewustzijn over de Global Goals omdat ze er nu heel intensief in zijn gedoken om een extra goal te verzinnen,” aldus directeur Frank Landman. 

Het winnende idee

Het winnende idee van studente Jolien Gastenveld is geworden: ‘Share and Pass On’. Oftewel deel en geef door. Dit kan breed worden toegepast. Zoals het delen en doorgeven van kennis, maar ook: op duurzame manier de aarde doorgeven aan ons nageslacht of het delen van (schaarse) middelen als water en voedsel. 

Een mooi initiatief om jongeren bewust te maken van en creatief na te laten denken over de Global Goals! 

 

Meer informatie