De coronacrisis biedt aanknopingspunten om een stap naar voren te zetten richting een inclusieve samenleving. Zo verhoogt de gemeente Utrecht in 2020 de Toegankelijkheidssubsidie.

Daarmee stimuleert Utrecht ondernemers en organisaties ook tijdens de crisis te werken aan toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Verbouwen vanwege corona

Veel (horeca)ondernemers moeten vanwege de coronamaatregelen verbouwen: een mooie gelegenheid om de toegankelijkheid mee te nemen. De kosten voor de verbetering van de toegankelijkheid kunnen ondernemers en organisaties in Utrecht nu 100% vergoed krijgen van de gemeente, tot voort kort was dat 70%. Met deze verhoging stimuleert de gemeente ondernemers om ook in deze tijden aan inclusie te werken. Het kan gaan om fysieke toegankelijkheid, maar juist nu ook om digitale toegankelijkheid en begrijpelijke websites.

Bekend maken van de subsidie

Uiteraard moeten ondernemers deze aantrekkelijke subsidie eerst wel kennen. Daarom belt de gemeente Utrecht ondernemers op om hen te vertellen over de subsidiemogelijkheden.

Meer informatie