In januari kwam het netwerk Child Friendly Cities bijeen, samen met wethouders, raadsleden, professionals en jeugdinstellingen. Doel van deze overlegbijeenkomst was om met elkaar het positief jeugdbeleid goed op de kaart te zetten én in de nieuwe raadsperiode op de agenda houden van alle gemeenten.

Werkbijeenkomst

's Morgens waren er inhoudelijke presentaties van een aantal bevlogen wethouders en vertegenwoordigers van jeugdorganisaties, gevolgd door intensieve discussies. Tijdens het middaggedeelte van deze dag is gewerkt aan de verdere uitwerking van thema's. De deelnemers aan de CFC-bijeenkomst kozen vier hoofdthema's om op te focussen:

  • Verbinding positief jeugdbeleid en jeugdhulp
  • Pedagogisch klimaat
  • Jeugdparticipatie
  • Investeringsagenda Jeugd

Raadgever

Child Friendly Cities wil positief jeugdbeleid 'bestendigen' voor de komende generatie raadsleden en wethouders. Daavoor werkt men aan een raadgever die vooral aankomende raadsleden en wethouders informeert. Alle discussies leverden een uitstekende oogst op, met input voor de raadgever om het stokje van 'Positief Jeugdbeleid' rond de gemeenteraadsverkiezingen in maart te verspreiden.

Lees hier het volledige verslag van de werkbijeenkomst:

Zie ook

Vragen of aanmelden?

Het netwerk Child Friendly Cities bevordert positief en innovatief jeugdbeleid. Het is er voor iedereen: gemeenten, jeugdorganisaties, netwerkpartners in het jeugdbeleid en álle andere geïnteresseerden. Voor al uw vragen kunt u mailen naar max.tiemessen@vng.nl.

 

De kerngroep van CFC NL bestaat uit: diverse gemeenten, het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), Nationale Jeugdraad (NJR), Ruimte voor de Jeugd (RvdJ), Defence for Children, Kinderrechtencollectief, de branchevereniging Spelen en Bewegen, Verweij Jonker Instituut, Stichting Het Begint Bij Mij! en het ministerie van VWS. Het netwerk wordt gefaciliteerd door de VNG.