Regelmatige bezoekers van de pagina's over de coronacrisis op de VNG-website hebben gezien dat deze zijn aangevuld met 2 onderwerpen: 'Verantwoord openstellen' en 'Financiën en scenario-ontwikkeling'. Daarmee sluiten we uiteraard aan op de actuele ontwikkelingen.

Maar ook de rubriek 'Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers' houden we up-to-date, zo verscheen onlangs een nieuwe versie van de Handreiking Tozo. En onder 'Intelligente lockdown' vindt u (eveneens voortdurend geactualiseerd en aangevuld) alle informatie waarmee we zijn gestart zoals de veelgestelde vragen.

Verantwoord openstellen

Het kabinet geeft voorzichtig en stapsgewijs meer ruimte. Branches en sectoren zijn bezig met het opstellen van handreikingen, richtlijnen en protocollen om deze ruimte op een verantwoorde wijze in te richten. We bieden u hiervan een overzicht per beleidsthema. 

Financiën en scenario-ontwikkeling

De VNG is in gesprek met het kabinet over de financiële compensatie voor de uitvoering van de coronamaatregelen door gemeenten. Daarnaast inventariseren we hoe we gemeenten het beste kunnen ondersteunen en op welke beleidsterreinen dat het meest urgent is. Zo houden we iedere donderdag een online 'VNG Dialoog in coronatijd' over de gevolgen van corona voor gemeenten. Doet u mee? 

Overzicht van webinars

Er zijn al diverse aan de coronacrisis gerelateerde webinars voor gemeenten gegeven, de meeste daarvan zijn terug te kijken. Ook hiervan maakten we een overzicht.

Meer informatie

Via de link hieronder gaat u naar alle informatie.

  • Coronavirus COVID-19
    Nieuws, veelgestelde vragen, tools, VNG-forum, praktijkvoorbeelden, webinars, vlogs, publicaties, links, agenda etc.